Pathfinder

1805
Kr. 2.580,00
På lager
1
Produkt detaljer

Pathfinder

” kom på sporet ”

Læring: “Al form for læring baserer sig på tilbagemeldinger eller Feedback” udtaler John Sterman, Professor ved MIT, USA. Dette var bagrunden for at vi gerne ville have dette læringsprojekt med i vores program. Ved denne opgave bliver det klart hvordan teams lærer at løse en opgave ud fra et bestemt system. Sammen udvikler de færdigheder ved at give feedback til hinanden og bliver på den måde et lærende team med succes!

Udførelse: Teamet får udleveret et budget på 10.000 € (10 x 1.000€, kort) og skal finde den “usynlige” sti via de felter der er markeret på tæppet. Efter en kort planlægningsfase skal gruppen gennemfører denne opgave, hvor der er forskellige forhindringer og faldgruber undervejs. Når der bliver begået en fejl lyder der et signal fra instruktøren. Hvis det er første gang fejlen begås, koster det ikke noget, men hvis fejlen bliver gentaget koster det 1.000 € for hver gang. Ved at støtte hinanden og samarbejde vil teamet udvikle en strategi, hvor de burger mindst muligt af budgettet. Opgaven er løst når alle deltagere har fundet og gået på den samme sti. Det hele foregår non-verbal – uden at de må sige noget – ved tale undervejs koster dette også 1.000 € pr. gang.

Variant 1: “Vend tæppet” Tæppet kan også bruges som en rigtig energizer – bed alle deltagerne om at stille sig på tæppet og få dem til at vende tæppet med felterne nedad uden at nogle af deltagerne forlader tæppet undervejs. Ved hjælp af en god planlægning og strategi vil teamet også lærer at mestre denne opgave. Deltagerne kommer derved også tæt på hinanden, så den er god til at få folk rystet lidt sammen.

Variant 2: ”Fold tæppet” teamet får til opgave at alle skal stille sig på tæppet. Så fortæller instruktøren om opgaven. Jeres opgave er at folde tæppet så mange gang som muligt. I får 3 minutter til at snakke sammen og giver mig så besked om jeres bud. Når de 3 minutter er gået, går gruppen i gang med at se hvordan de kan opfylde deres eget mål.

Denne variant egner sig især til mindre gruppestørrelser fra 4-10 deltagere.

Variant 3: “udnyt ressourcer” bed deltagerne om stille sig på tæppet og få dem til at holde ved hinanden og løfte det ene ben samtidigt i 5 sekunder. Dernæst beder instruktøren dem om at folde tæppet en gang og gentage øvelsen. Prøv at se hvor mange gange de kan folde tæppet og stadigvæk blive på tæppet med det ene ben og løfte det andet i 5 sekunder. Denne øvelse er god til at illustrere udnyttelse af ressourcer og hvad der kræves af ændringer for at tilpasse sig når der bliver færre ressourcer.

Deltagerantal (min./opt./max)

6 / 12 / 18

Tid til øvelsen (uden tilbagemelding)

20 – 40 minutter

Pladsbehov

5 x 6 m

Temaer og mål

Teamudvikling: Interagere, feedback, opbygge et lærende system, håndtere svagheder, fejlkultur

Kommunikationstræning: Opfange kropssprog, sender og modtager problematik.

Lederudvikling Erkende behov, samarbejde, håndtere komplekse situationer under pres.

Organisationsudvikling: Straks feedback som kriterium for læring og udvikling.


Indhold i tasken

1 vaskbart nylontæppe, signalfløjte, 20 penge-kort i træ, 1 detaljeret instruktion på dansk.

Taskens mål

38 x 37 x 12 cm

Vægt

3 kg inkl. taske.

Gem dette produkt til senere